mandag 24. februar 2014

TAKDRØMMER

Hei alle fine følgere og dere andre som er innom for å lese bloggen min! I dag er en sånn dag som får ideene til å flyte fritt, så også drømmene. Det er hele 10 varmegrader i Trønderhovedstaden og sola titter fram og det i en måned som liksom skal være kald! Vel, det var da jeg kom på at jeg aldri har vært så opptatt av husets ytre, men fokusert mest på hvordan det ser ut inn i. Jeg har tenkt litt og kommet fram til at et nytt tak kanskje ikke hadde vært så dumt. Det er alltid greit med en "ansiktsløftning" og det syes jeg at huset også fortjener. Det er tross alt snart 30 år siden dette huset ble bygget og da trenger det nok en fornying både her og der.

Mannen i huset har lenge snakket om at vi kanskje burde ha skiftet ut enkelte bærebjelker, pusset murene, snekret ny terrasse og skiftet tak, så nå er tiden kanskje inne for å gi huset den fornyingen det trenger, slik at det i hvert fall kan stå i 30 år til :) Hahaha!

Jeg har funnet et firma, Monier, som jeg vil kontakte dersom drømmen skulle bli til virkelighet. De har en nettside der du kan lese bl.a om hvordan et tak fungerer, vedlikehold av tak, renovering, hvordan du kan legge et tak selv, hvilke materialer du bør/kan bruke og selvfølgelig kan du rette spørsmål og få gode svar fra folk som er proffe på området. Jeg anbefaler på det sterkeste å følge linken mellom bildene nedenunder! Der finner du vakre bilder som kan gi mange og flotte ideer og mulighetene er mange :)

Da blogges vi snart igjen dere og fram til da, sørg for at dere har 

"TAK OVER HODET" ;)Anne

4 kommentarer:

 1. Nytt tak kan det bli behov for en eller annen gang ja :o) Vi er vel ikke så langt unna takskifte her vi heller. Grøss og gru, det er greit når det nye taket ligger på, men alt det som skal skje i forkant kan jeg godt klare meg uten :o) Ha en herlig kveld! Klem fra Nina

  SvarSlett
 2. VI GÅR OG VUDERER DET SAMME
  ØNSKER MEG SORTE GLASS HELLER:)
  FIN TIRSDAG TIL SØTE DEG ANNE
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 3. Ja, tak må man ha :) Vi skal bytte ut taket vi også, men blir ikke riktig ennå. Vi har rødt tak nå.. Ikke så fint når huset er hvitt og sort.. Hadde gjort seg med nytt sort tak :) Her har vi vel ca 7-8 varmegrader(!) som er langt fra normalt, men jeg nyter varmen så lenge dey varer, synes i grunnen at vår hadde vært tingen nå :) Fin dag videre :) Klem Rita

  SvarSlett
 4. Et nytt tak er en ren investering. Og taket skal selvsagt passe huset, også stilmessig.

  Ta tak! :)

  God hilsen fra Torunn

  SvarSlett