mandag 3. juni 2013

Pascal sin Fraisier

Hei :) Etter spørsmål på instagram fra Aina Karlsen, om oppskrift på denne godsaken her, så legger jeg ut den her på bloggen. Den er ikke vanskelig å bake, man må bare være svært nøye med framgangsmåten.
 
Bunn:
 
130 gr. hvetemel
130 gr. sukker
4 egg
1 toppet ts. bakepulver
 
 
Visp egg og sukker til eggedosis. vend mel og bakepulver forsiktig inn. Kan med fordel siktes på forhånd :)

Bruk en 23 cm form
Stekes i 30, midt i ovnen på 180 *C
 
 
Krem:
 
500 gr. melk
150 gr. sukker
60 gr. maisenna
4 eggeplommer
250 gr usaltet smør.
 
 
Det er svært viktig at man varmer halvparten av melken og rører maisennaen i den andre halvparten av melken som er kald. Pisk eggeplommer og sukker luftig med en håndvisp. Ha den varme melken over i egg - og sukkerblandingen. Hell det i kasserollen igjen og tilsett den kalde maisennablandingen. Kok opp under kraftig omrøring. Rør inn halvparten av smøret. Vent med å røre inn resten av smøret til kremen er helt kald. Pisk kremen i fem minutter med en håndmikser, slik at den blir stiv og luftig.
 
 
Montering:
 
Del kakebunnen i to. Bruk en kakering og legg kakebunn 1 i bunnen. Sett jordbær med spissen opp langs hele ringen. Dynk med sukkerlake/rom. Legg på kremen og pass på at det dekker godt mellom alle jordbærene. Legg et lag med jordbær før du brer krem over. Toppen av bunnen legges på og så smøres resten av kremen på med en palett. Avslutt med et tynt lag med marsipan. Jeg bruker den helt hvite fra Traktøren/Kitchen. Pynt etter eget ønske, men jeg bruker bær. Dryss gjerne litt melis på toppen. Jeg pynter også med vaniljestang :)
 
 
Jeg vil bare legge til, at det er min yngste datter, Elin på 12 år, som har montert og pyntet kaken som er på bildet under her. Hun bakte den til mormor's bursdag som var i helga :)
 
 
 
 
Det blir igjen 4 eggehviter etter at kremen er laget. Disse laget min eldste datter Linn, marengser av. Da tilsetter hun 6 dl melis og smaksetter med vanilje og sitronekstrakt. (Ikke farg med konditorfarger, men med gelefarge fra Traktøren/Kitchen) Pisk eggehvitene stive med en mikser før du tilsetter resten av ingrediensene :)


 
 
 
 
Lykke til!
 Anne's Home Secret
 
 


2 kommentarer:

  1. wow, det var litt av en kake og hvor flink datteren din er til å pynte da:) Lekker!!
    Klem Janne

    SvarSlett
  2. Hei og tusen takk for det Janne! Ja, hun er en kreativ sjel og veldig stolt for at kokkelaget til selveste Hellstrøm har likt bilde av kaka hennes på instagram.

    Ha en nydelig kveld! Klem, Anne <3

    SvarSlett