mandag 17. juni 2013

Purreløk og andre buskevekster

Hei folkens! Her i huset er det forberedelser for "fulle mugger", til 150-årsdag. Ikke nok med at vi skal lage all maten til koldtbordet selv + gryteretter og kaker, til 100 gjester, vi skal også lage nattmat og den er det min sønn kokken som skal stå for. Hahaha, jeg har handlet inn ingrediensene til kjøttsuppen som han skal lage og fikk beskjed om å kjøpe inn, ikke mindre enn 15 purreløk, 15 løk, 2 kg gulrøtter, 6 selerirot, 4 pakker laubærblader og 4 kg knoker. Gjett om folk stirra på meg da jeg kom med handlekurga med de 15 purrene som hang over gitteret på handlevogna!!! Jo da, jeg ble nærmest gjort til latter, hahaha! Tenk så mye som skal til bare for å koke kjøttsuppekraft, men så er det jo til mange personer og da. I dag har jeg også kjøpt inn 5 kg mørbrad, så da er det bare potetene og gulrøttene som skal serveres ved siden av, som gjenstår å kjøpe inn. Phu, mye arbeid, men det er morsomt da. All energien går til dette prosjektet, så huset lider litt av det da. Derfor kommer det ikke så mange bilder herifra for tiden. Jeg gru-gleder meg til lørdag, med god grunn tror jeg, hehehe! Lurer på om vi har begitt oss ut på litt "tynn is" her, for det er ikke hver dag man skal beregne mat og kaker til nærmere 100 personer. Noen som har erfaring på området? Tar gjerne imot gode råd og tips fra dere! :) På forhånd takk!


Ønsker alle en riktig god ettermiddag og kveld!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anne's Home Secret


2 kommentarer:

  1. Hei på deg.
    Skjønner godt at du gru gleder deg ;) Å koke mat til så mange mennesker er en krevende oppgave. He, he.. jeg synes en familie på fem er nok jeg ;))
    Håper dere hadde et vellykket arrangement!
    Smil og klem fra Monica

    SvarSlett
  2. Hei
    Det gikk kjemebraaaa, heldigvis og alle storkosa seg! LYKKE!

    Klem, Anne <3

    SvarSlett