MAKRONER
Deig
240 gr. melis
140 gr. skåldede, malte mandler
3 stk. eggehviter
konditorfarge/kakaopulver for ønsket farge
Smørkrem
Romtemperert smør med smak etter eget ønske. f.eks kakaopulver, honning eller sukker.
Framgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 140 *C.
Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern.
Siktes sammen med melis i en bolle.
Stivpisk eggehvitene og bland sammen disse med melis - og mandelblandingen. Benytt en slikkepott.
Røren skal være litt rennende.
Kakaopulver/konditorfarge etter eget ønske.
Fordel makronene (ca 40 stk.) med 3 cm mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett, benytt gjerne en sprøytepose med en liten rund tip og la de hvile i romtemperatur i 15 minutter før steking.
Stek de med ovnsdøra på gløtt og sett et stekebrett under brettet som du steker makronene på. Dette for å hindre at de brenner seg.
Stekes midt i ovnen :))
Lykke til <3
Anne
Nam! Det ser helt nydelig ut! Mmmm! Så godt!
SvarSlettHøres ut som du har hatt en fin dag ;-) Koselig!
Ha en herlig kveld!
Offameg,ikkje bare bare med alt det tekniske vi har med å gjøre;))
SvarSlettGodt at alt har ordnet seg:))
Disse makronene såg virkelig fristende!
Ha en fin kveld:o)
Klemklem
Tusen takk kjære damer! Ha en riktig god natt! :)
SvarSlettAnne <3
Go måren:)) sønn min så tilfeldigvis når eg var inne på bloggen min bilde av disse deilige makronene....sånne må du lage mamma, sier han. :)). Søtmomsen vår...
SvarSlettHa ein fin dag. Masse varme klemmer fra Ann Elin
Ann Elin, da må du gjøre som sønnen din sier, hahaha! Lykke til...det er ikke bare lett å lage makroner ;) Regner med at du lykkes og at sønnen din blir fornøyd :))
SlettKlem. Anne <3
Så koselig med hilsen fra deg og at du vil følge bloggen min :)
SvarSlettHar kikka rundt her inne og skjønner jo at du er en mesterbaker, i motsetning til meg!
Men jeg har bestemt meg for å prøve litt mer, så kanskje jeg blir flinkere også ;)
Ønsker deg en herlig dag :)
Hei Ingvild :) Velkommen hit til bloggen min. Du er sikkert en glimrende baker du også og øvelse gjør jo mester. Lykke til!
SlettKlem, Anne <3