torsdag 15. august 2013

Oppskrift på nydelig terte

Hei og hopp! Her i Trondheim har vi en strålende morgen med strålende sol, så hva passer vel bedre enn å dele oppskriften på denne fantastiske terten. Jeg beklager at jeg er litt sen med å legge den ut, men det ble så travelt i går. Jeg fikk imidlertid klar og streng beskjed fra min kjære datter, om å si, at dette ikke er en pai, som jeg kalte det i mitt forrige innlegg, men en TERTE, hahaha! Vel, her kommer oppskriften da ;) Lik gjerne bloggen min på Boligpluss i høyre hjørne!

Tertedeig
 
 300 g hvetemel
200 g saltet smør
100 g melis
1 egg
10 dråper vaniljeekstrakt
1 toppet ts vaniljesukker
En knivspiss kardemomme
En knivspiss kanel


Bland først det tørre og smuldre smøret  i og kna det godt sammen. Bland egg og vaniljeekstrakt og hell i deigen. Tilpass deigen med mer hvetemel om nødvendig, for å unngå for klissete deig. Deigen skal ikke sitte igjen på fingrene. Kle deigklompen med tynnplast og sett den i kjøleskapet i en time. (Kan stå i kjøleskapet i mer enn ei uke).

Dytt den godt ned i en smurt paiform,  20-25 cm/dm eller fordel den i små paiformer. PS! Skal ikke være for tykk! :) Settes i kjøleskap i ca 30 min.

Prikk med gaffel og dekk til med folie. Legg tørkede erter på folien og stek terten midt i ovnen på 180 *C i ca. 10 min. Ta ut terten og fjern folie og erter. Pensle med eggehvite for et finere utseende, kan sløyfes. Sett terten inn i ovnen igjen og stek videre i 10-15 min, alt avhengig av størrelsen på formen og tykkelse på terten. Terten er ferdig stekt når den løsner fra formen og har en gylden farge.

 
Toppes gjerne med hjemmelaget vaniljekrem
 
 
4 dl melk
1-2 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maisenna
 
 
VIKTIG!
 
Spar litt av melken som du rører ut maisennaen i, hvis ikke, vil maisennaen sette en bi-smak på kremen!!!
 
Kok opp melken med vaniljesukkeret i. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Spe litt av den kokende melken i eggedosisen før du heller alt tilbake i kjelen, også maisennablandingen. Varm opp og rør godt hele tiden til du oppnår ønsket tykkelse :)
 
Avkjøles og helles i terteskallet!
 
Pyntes med frukt og bær etter eget ønske :)
 
 
 
 
 
 
 
Lykke til <3
 
 
 
 
Anne
 
 
 

8 kommentarer:

 1. Du er så flink til å lage mye godt....tidsklemma her i huset gir meg ikkje mulighet for å bake så ofte.....det blir altfor skjelden. Men, jeg synes det er gøy å lage mat, eksperimentere litt...ha ein strålende dag. Masse klemmer fra Ann Elin :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for så finer ord kjære deg! Du er så flink til så mye du også. Var nettopp inne hos deg og beundra strikkinga di. Nydelig håndarbeid som jeg slett ikke har peiling på. Bra vi ikke er like god på alt, hehehe! Kos deg i dag da!

   Klem, Anne <3

   Slett
 2. Det så virkelig lekkert ut. Terte har jeg aldri prøvet meg på. Kanskje jeg skulle ha det som mitt neste matprosjekt? Verdt et forsøk sår det ser så fristende ut.

  Ha en strålende dag.
  Klem Eline. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eline! Ja, denne synes jeg så absolutt at du skal prøve, den er nydelig! Lykke til og takk for at du er innom bloggen min, trivelig! :)) Ha en god dag da!


   Klem, Anne <3

   Slett
 3. Takk for koselig kommentar inne hos meg og velkommen som følger :) Legger meg til hos deg også :)

  Terten ser og høres veldig god ut, nam nam !


  Nyt dagen

  Smil og klem Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker for så fine ord Monica og velkommen skal du være som følger hos meg også! Nyt dagen! :))

   Klem, Anne <3

   Slett
 4. Mmmmm,du kan friste en matglad sjel;)))
  Ha en fin kveld skjønne deg!:)
  Klemklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ser det ikke godt ut? Skulle gjerne ha bedt deg på kaffe og kake, men det spørs om det ikke blir litt lang å dra for deg, hehehe! ;))

   Klem, Anne <3

   Slett