onsdag 13. november 2013

Elsker alt fra Kahler...

...så denne finingen ble med meg hjem her forleden. Jeg synes formene på disse er så spennende, men eldstedattera skjønner ikke helt hva jeg ser i dem da, hehehe! Jeg synes nå de er fine jeg, så da så.


Da jeg var lita, ønsket jeg meg så mye, bl.a et dukkehus med tilbehør. Disse stod på flere jenterom rundt om, men ikke på mitt. Det var ikke en selvfølge at alle foreldre den gang hadde så god rå, så jeg lot som om jeg hadde et. Dvs. jeg sparte opp noen kroner og tok bussen til byen der jeg kjøpte ei blå lita treklokke, et sånt veggur, som var et slikt tilbehør til disse dukkehusene. Den holdt jeg i hånda hver kveld før jeg sovna mens jeg fantaserte om at jeg hadde alt det andre og jeg så det for meg, men det var den gang. Nå, er det ikke sikkert at jeg nøyer meg med bare denne ene lysestaken fra Kahler. Kjenner jeg meg selv rett, så har dama forandra seg og kjøper et par stykker til, for det er jammen ikke like lett å innbille seg lenger...

I dag har jeg og mannen vært på lampe - og gardinjakt. Han har nemlig fått det for seg, at han skal ha nye gardiner til jul...noen med noe rødt i...og jeg som ikke klarer å omgi meg med farger i mere enn høyst to dager!!! Nei da, så ille er det ikke, men jeg foretrekker det nøytrale da. Vi får se om vi finner noe som vi begge liker, hvis ikke, så blir det de kremhvite som jeg har hatt i to år nå. De er nyvasket og ligger klare for å bli hengt opp. Nye liftgardiner til småvinduene er nå sydd ferdig, de også i kremhvit. For å si det sånn, jeg håper at vi ikke finner noen gardiner, da slipper jeg farger. Det er koselig med noe rødt til jul, jeg må bare innrømme det. For min del kan det heller være ei pute eller en duk. Artig at mannen er så engasjert da, det setter jeg pris på og vi har det jo så trivelig på disse inspirasjonsturene våre også. Rene pensjonistparet som spiser wienerbrød på IKEA og rundstykker på Jordbærpikene. Kan det bli bedre? Hehehe, nå maler han i hvert fall og jeg sitter og ser på maling tørker. Får ikke lov av mannen å hjelpe til, han sier det blir så mye søl da. Han har et poeng, for jeg og malerkosten har liksom aldri hatt noe særlig kjemi på en måte. Konklusjonen må bli, at jeg setter inn høygiret når det skal ryddes, vaskes og pyntes. Da er jeg i mitt ess da! ;)

Nyt kvelden folkens!
 
 
 
Anne

17 kommentarer:

 1. Jeg drømte også om et dukkehus. Men som du sier så var det nok ikke så mange som hadde råd til det:)
  Jeg husker at jeg lagde hus av skoeske og innredet og lagde møbler selv:)
  Det tror jeg at jeg lærte mye av:)
  Synes jeg ser dere to på inspirasjonturer!! Det høres jo veldig koselig ut:)
  Hos oss er det jeg som maler inne. Mannen søler for mye så han får lov til å male ute:) Greit med litt arbeidsfordeling!!
  Klem fra Reidunn

  SvarSlett
 2. Jaaaa, kæhler er favoritten nr. 1 ja;) Åhhh, du store min:))) så heldig du er som har en engasjert mann i intressene dine. Jeg hadde aldri fått med meg min på gardinjakt, for å si det sånn;) Kan tenke meg at det blir så fiiint hjemme hos dere nå. Og veldig enig i at det er koselig med noe rødt i interiøret til jul. Formen er stigende, så krysser fingre for at vi møtes på fredag søte deg Anne;))
  Ha en herlig kveld<3
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt å høre at du er i bedre form kjære du! Vi snakkes på fredag dersom du føler at det går bra :)
   Klem fra Anne <3

   Slett
 3. Det jeg drømte mest om og har kjøpt i ettertid er ordentlige disneyfilmer. Da jeg var lita hadde vel ikke foreldrene mine råd til originale disneyfilmer. Så vi hadde noen elendige etterligninger med en kar som hadde alle stemmene i filmen. Grusomt og ingen favorittfilm blant oss ungene. Så 18 år og oppover har eg fått sett askepott, snehvit, skjønnheten og udyret og tornerose med flere.

  Men fornøyd med barndommen min. Vi lekte masse ute og har bestandig fått ha masse dyr. Tvspill har ikke vært i huset før etter jeg flytta ut. Skikkelig sånn gammeldags leking ;)

  Kos dere på ikea. Tenker jula er kommet for fullt der nå. Gleder meg til å dra på sirkus neste uke. Knotter til tvbenken og litt julegaver står på lista :)
  Go kveld - igjen ;)

  SvarSlett
 4. Jeg hadde faktisk et slikt dukkehus sammen med ene søsteren min. Vi fikk det sammen i julegave et år og så sparte vi til interiør og dukker. Min store drøm var en Play-Doh barber shop, åh som jeg ønsket meg den! Men mamma og pappa syntes det var bare tull og det ble aldri Barber Shop på meg. Den dag i dag får jeg litt sug i magen når jeg ser bilder av den;D
  Kähler har veldig mye fint! Det er en stund siden jeg investerte i julepynt og lurer litt på å kjøpe noen av de juletre-lysestakene, de synes jeg er veldig fine:)

  Å se maling tørke hørtes "traurigt" ut men noen må gjøre det også;)
  Du får ha en fin kveld da, god klem fra meg:)

  SvarSlett
 5. Ha, ha, ser på at malingen tørker... du altså :o) Jeg hadde et hjemmesnekret dukkehus og sparte til møbler og fikke møbler i julegave, jeg laget bittesmå melkekartonger og bøker av papir og det var kjempekoselig :o) Og vet du hva... da jeg var i Trondheim forrige fredag, ja da ble det Kahler på meg og :o) To av disse juletrelysestakene :o) Herlig kveld til deg! Klem fra Nina

  SvarSlett
 6. Takk for så hyggelige kommentarer kjære, fine lesere! Glad for alle de fine ord og kommentarer fra dere!
  Klem fra Anne <3

  SvarSlett
 7. Fikk heller ikke kjøpe dukkehus, men pappa lagde et til meg-et stort et! Var egentlig ganske så takknemmelig som barn, så hva skjedde egentlig??
  Elsker og Kähler, så årets adventstake ble fra Kähler <3
  Heldigen du som får se på maling tørke, jeg får æren av å gjøre det alene jeg..
  Klem

  SvarSlett
 8. Sitter her og smiler for meg selv. Jammen er vi forskjellige vi mennesker. Jeg må ha litt farger omkring meg. Ikke så det blir glorete, men et par puter og en duk på salongbordet med fine farger, for øyeblikket er de turkis. Ellers er det mye lyse farger her. Syns lysestaken var fin jeg.... Fikk ikke dukkehus jeg heller, og jeg ble 10 år før jeg fikk dukkevogn, ikke så mye penger til sånt da jeg vokste opp, men vi hadde det kjekt likevel.
  Ønsker deg en fin torsdag :)

  SvarSlett
 9. Ja, skulle virkelig ønske at verden var slik den en gang var...nå er det så mye mas og jag og dette med dyre mobiler og alt annet som man kan trykke på knapper på osv...sprø utvikling som ganske enkelt skremmer meg. Jeg er glad jeg vokste opp på 70 og 80 - tallet :) Ha en god dag damer!
  Klem fra Anne <3

  SvarSlett
 10. Så kjekt å gjere ting i lag, sjøl om ein ikkje er hudre % einig om kva ein skal kjøpe.
  Du har ein nydeleg lysestake.
  Koseleg å lese om dine barndomsdraumar. Me er vel mange
  som har hatt draumar, kanskje kjekkare å tenkje tilbake på enn om
  ein fekk alt ein ønska seg...?

  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 11. Så kjekt å gjøre slike ting sammen!
  Er forresten enig med deg og Kahler lysestaken - FIIIN!
  Trodde forresten at jeg var følger hos deg jeg, men neida..
  Er det iallefall nå! Og du, takk for koselig hilsen hos meg :)
  Ha en god torsdag!

  SvarSlett
 12. Heisann ;-) for ett koseligt innlegg å lese ;) Nei, det var nok lettere å innvbille seg alt vi ønsket oss da vi var små...selv om det er mye som ender opp kun på ønskelisten nå også ;-)
  Håper du får en fin dag...og lykke til med gardin-shopping hihi ;-)
  Klem Elisabeth

  SvarSlett
 13. Hehe :) Jeg får lov å male, men gud bedre min tid som jeg søler... male klærne mine er helt hvite, mens mannen sine ikke har en flekk... jaja, noe av malingen havner jo på veggen da :) Kähler har så mye fint, men stakkars meg har ikke noe fra dem... :( Kanskje får jeg noe fint til jul :) Håper det for jeg er jo så snill :) hehe :) kos deg videre :) Klemmer fra meg her oppe i det kalde og vakre nord :)

  SvarSlett
 14. Hei, takk for hyggelig kommentar hos meg :)
  Herlig innlegg!
  Ha en fin kveld, klem Kristin

  SvarSlett
 15. Hei, tusen atkk for fine kommentarer du legger igjen hos meg. Nå har jeg skrollet meg nedover siden din, masse fint å se.

  Ønsker deg en fin dag :)

  SvarSlett
 16. Hihi det er nett som meg og mannen,han maler og godt er det for eg søler og griser og vil bli fort ferdig og det er ikkje bra!
  Eg synest og det merket er så fint,liker ikkje så godt det med striper på men alt annet,ja takk:))

  Ønsker deg ei god helg❤️
  Klem fra Lillian

  SvarSlett