torsdag 5. desember 2013

KRUMKAKER

God morgen alle morgenfugler! I går startet jeg helt uventet, med årets julebakst. Snakk om at man kan kunsten med å overraske seg selv da, hahaha! Jeg hadde i grunnen INGEN planer om å bake i går, men så kom julefølelsen og bakelysten snikende på meg. Det ble krumkaker som havnet i kakeboksen først i år. Det er jammen meg en jobb for de tålmodige og det kan selv jeg være når det kommer til krumkaker. Multekrem hører selvfølgelig med og multa er allerede klar den.

Jeg har INGEN planer om hva jeg skal bake til jul i år, så jeg tar det akkurat som det faller seg. Det eneste jeg vet, er at jeg kommer til å legge ut oppskrifter på det som blir bakt, så håper jeg at noen av dere kan få bruk for disse oppskriftene.

Noen gode baketips skal dere få. Det som jeg synes er viktig, er å finne fram alle ingredienser på forhånd, måle opp med en pålitelig kjøkkenvekt og pass på at både smør og egg er romtempererte. Tenn gjerne levende lys og når det gjelder julebakst, spill julemusikk på full guffe! ;) Det aller viktigste før en går i gang, er å sjekke oppskrifta for å se om man faktisk har alt man trenger. Jeg har ikke tallet på alle gangene jeg har måttet sende mannen på butikken for å kjøpe ingredienser jeg mangler...

Det er jo ikke sikkert at det blir så mange sortene på meg i år, for orker ikke stresse med det. Det er bedre å kose seg med det man faktisk rekker å bake, så da sier jeg bare...

...kos dere i dag og bak med måte!
 
KRUMKAKER
 
4 egg
250 g sukker
250 smør
150 hvetemel
100 g potetmel
2 ts vaniljesukker
1 dl kaldt vann
 
 
 
Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker luftig før du sikter vaniljesukker, mel og potetmel i egg - og sukkerblandingen. Ha i det avkjølte smøret og til slutt det kalde vannet. Rør godt med en håndmikser.
 
Sørg for at du har et godt og varmt krumkakejern og form kakene etter behov. Man kan lage de kjente kremmerhusene eller små skåler.


 
Lykke til!
 
<3
 
 
 
Anne


 
 
 
 


5 kommentarer:

 1. Krumkaker er jul! Så koselig å starte bakingen :-) Jeg er ingen baker, men lager konfekt til jul, og så bytter jeg halvparten med mamma og får julekaker tilbake. En god deal ;-)
  klem Vibeke

  SvarSlett
 2. Nam… :) Jeg skal bake mørlefser, kakemenn og brune pinner :) Har noen ferie dager tilgode så det blir en eller to bakedager før jul :) Klemmer Rita

  SvarSlett
 3. Så koselig da Anne:) Krumkaker er jo så godt og det er virkelig jul:))
  Skal prøve på å bake pepperkaker på lørdag vi:)
  Ha en fin kveld;)
  Klem fra Janne. Ps. treffet var bra:))

  SvarSlett
 4. Det ser ut som ei god oppskrift. Eg har så mange og hugsar ikkjw kva eg laga sier. I år skal eg prøve di.
  Hadde ikkje tenkt å lage krumkaker i år, men det er litt godt i lag med ulike dessertar som multekrem som du seier.
  Takk for tips.
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 5. Krumkaker med multekrem♥
  Aldri lagt det, men er så godt:-)
  Har lagt litt pepperkaker og risboller, så får eg se hva mer jeg laget..
  Nå herjer stormen ute, og jeg frykter at Oslo turen min er gone:-(
  Klem fra Charlotte

  SvarSlett