fredag 19. juli 2013

Foccacia

Været er elendig, men vi baker foccacia for å få gleden i kroppen. Huset er på en måte under oppussing, skifting av innerdører og litt maling, så vi har på en måte hendene fulle. Noe må man jo gjøre i vær som dette. Jeg forbereder bursdagsfeiring for sønnen vår, Erik, som har blitt 19 år, men vet ennå ikke helt når det flir feiring. Alt avhenger av hastigheten på dør og malingsprosjektet. Vi har det ikke travetl og dere vet, den som venter på no' godt osv...;)


Ha en flott ettermiddag!


Foccacia1 kg hvetemel
2 ss salt
2 ss sirup eller honning
2 ss sukker
1 pakke gjær
9 dl lunket vann

Sikt mel og gjær to ganger og bland resten til en løs deig. La det heve over vannbad i 1 time. Hell så deigen over i en bakepapirkledt langpanne og etterhev i 15 min. Lag hull i deigen og hell over ca 1 dl olivenolje med en teskje hver av timian, basilikum, oregano og rosmarin. Del opp i stykker før steking!

Stekes på 220 i ca. 15 min.

Ha gjerne fetaost, soltørkede tomater eller oliven på hvis det er ønskelig. Maldonsalt er også godt.

Lykke til med bakingen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anne's Home Secret


16 kommentarer:

 1. Den så god ut!
  Takk for hyggelig kommentar hos meg. Hyggelig at du ville følge meg;) Legger meg til hos deg også

  Nyt sommeren
  Her tittet sola fram og det er deilig og friskt ute

  Klem Tonje

  SvarSlett
 2. Hei hei!
  Fin blogg du har!
  Elsker foccacia,
  derfor baker jeg alltid en stor langpanne
  nå jeg først holder på ;)

  Legger meg til som følger hos deg!

  Sommerklem fra Maren

  SvarSlett
 3. Takk for fin kommentar hos meg.:)) Det brødet er min favoritt. Ikkje så glad i oliven, men i denne baksten er det godt. Ha ein nydelig sommer.
  Klem
  Ann Elin

  SvarSlett
 4. Hei Tonje, Maren og Ann Elin! Tusen takk for hyggelige kommentarer og for at dere vil følge meg videre! Veeeldig takknemlig for det altså! Skal snart sette tennene i nybakt foccacia nå, så håper at den smaker bra. Jeg bare elsker alt som har med brød å gjøre! Hygg dere videre i kveld!

  Klem, Anne <3

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hyggelig kommentar Anne, og ekstra hyggelig at du har lyst til å følge bloggen videre, det setter jeg stor pris på. Gleder meg til å kikke rundt inne hos deg også :) God helg til deg!

  SvarSlett
 6. omgdeterlina; bae hyggelig det :)Kikk i vei og velkommen til bloggen min :)

  Kem, Anne <3

  SvarSlett
 7. Nam! Det så utrolig godt ut! Jeg er ikke noe særlig flink til å bake, men tror kanskje jeg må prøve dette ;-) Mmmmm...veldig fristende ;-)

  Ha en super dag!

  SvarSlett
 8. Hei, hei! Ja, du må prøve...den var aldeles utsøkt god i smaken. Ble veeeldig populær her i går :) Takk for hyggelig kommentar!

  Klem, Anne <3

  SvarSlett
 9. Dette høres godt ut! Jeg har nettopp skrevet av oppskriften og skal prøve den ut i ettermiddag når vi får gjester:-))) Håper det snart kommer sol og varme din vei!

  SvarSlett
 10. Hei Underberget og takk for hyggelig kommentar! Lykke til med brødbaksten! Ha en god lørdag og kos deg med gjester i kveld!

  Klem, Anne <3

  SvarSlett
 11. Hei Anne, Takk for hyggelig hilsen! Din foccia ser himmelsk god ut og skal prøves! sommerklem Siv:-)

  SvarSlett
 12. Hei igjen, Nå har du fått en ny følger:-) sommerklem Siv:-)

  SvarSlett
 13. Hei Siv! Tusen takk for at du vil følge meg og for hyggelig kommentar her på bloggen min! Gos sommer videre!

  Klem, Anne <3

  SvarSlett
 14. Hei! Herlige bilder! Foccacia er delig, velkommen som følger hos meg :-) legger meg til her også! Fin sommer til deg!

  SvarSlett
 15. Hei igjen! Foccaciaen ble veldig vellykket og falt i smak hos gjestene:-) Dette var veldig lettvint å lage og denne oppskriften skal jeg bruke igjen!

  SvarSlett
 16. Hei Fru Lykle! Takk for at du vil følge meg, veldig hyggelig det! Underberget; Så Bra at du ble fornøyd :) Ser du rettelsen i oppskrifta? Går bra både med 2 og 1 kg hvetemel, har prøvd begge deler jeg nå, så det er en smakssak! Ha en flott søndag videre begge to!

  Klem, Anne <3

  SvarSlett