mandag 12. august 2013

Ciabatta

God mandag ettermiddag folkens! Her kommer en oppskrift på en helt fantastisk god ciabatta som passer som tilbehør til både supper, gryteretter, salater og til å smøre pålegg på. I Trondheim regner det, så hva er vel bedre enn litt baking og innekos da? Hm.? Tenke, tenke og kan ikke komme på noe som helst ;) I hvert fall, her kommer oppskriften:


1/2 pakke gjær
4 dl vann
1/2 dl olivenolje
1/2 ts salt
1 ts sukker
12-13 dl hvetemel
 
 
Bland alt det tørre (jeg bruker alltid tørrgjær). Hell fingervarmt vann og olivenolje over og rør godt. Arbeid deigen godt sammen til den blir smidig og slipper bollekanten. La deigen heve under plast i 1 time.
 
 
 
 
Hell deigen ut på melet arbeidsbenk og kna den til den blir smidig. Del den i 6 emner og kjevle hvert emne til rektangler (10X20). Legg hver av bitene på bakepapirkledd plate og strø litt mel over. Etterhev i 20 minutter, utildekket.
 
Stekes midt i ovnen på 250 *C i ca. 10 minutter
 
La dem kjølne på rist :)
 
 
 
 
 
Lykke til <3
 
 
 
Anne

 

4 kommentarer:

 1. He, he så gøy :o) Jeg har nettopp satt deig til ciabatta og skulle innom bloggverdenen en liten tur, så ser jeg dette innlegget ditt :o) Nå kom regnet fra Trondheim litt lenger nord så det passet perfekt med baking :o) Nyt dagen flotte dame! Klem fra Nina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar og lykke til med bakinga! :)

   Anne <3

   Slett
 2. Så deilige ut,er dessverre ingen baker;))
  Men du virker jo kjempeflink ut!
  Kos deg:))
  Klemklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det kjære du :) Kos deg du og :))

   Anne <3

   Slett