torsdag 22. august 2013

Verdens beste sjokoladekake med kefir

God morgen alle fine folk! Her er det levende lys og "God morgen Norge" på skjermen, hyggelig med andre ord :) Regnet vil ikke gi slipp, men hva gjør vel det når man kan kose seg inne..? Hehe, jepp...jeg koser meg jeg.

I går var jeg sammen med verdens beste venninne på Ikea. Det ble ikke store shoppinga, men selskapet var hyggelig. Vi spiste på kafeen og prata om alt mulig. Skravla gikk og vi koste oss masse. Mannen i huset har ferdigstilt gjesterommet sånn oppussingsmessig, så jeg gleder meg til å ta fatt på innredningen der inne. Tror ikke at det blir i dag, for det har jeg ikke tid til. Jeg fikk kjøpt til et svart - og hvitstripet pledd da jeg var på Ikea i går. Hadde ett fra før også, så da blir det symmetri til overnattingsgjestene, ett på hver side av senga, hahah!

Vel, over til det jeg egentlig logga inn på bloggen for, nemlig for å dele en oppskrift på verdens beste sjokoladekake med kefir. Den er knallenkel og idiotsikker, så her er det bare å kjøre i gang. Trenger ikke miksmaster en gang ;) Dette er ingen "jålekake", så den går fort i vei dersom barna oppdager at den er i hus, hihihi ;)) til og med mannfolka krangler om det siste stykket..;)


Sjokoladekake med kefir
 
6 1/2 dl sukker
150 g smør
10 dl hvetemel
1 liter kefir
1 ss natron
3-4 dl kakao

 
Smelt smøret og bland alt sammen i en bolle.
Stekes midt i ovnen i 35-45 min, på 175 *C.
 
 
Fyll
 
400 g melis
3 ts vaniljesukker
1 egg
1 plate kokesjokolade
200 g smør
2 ss sterk kaffe
 
Smelt smør og sjokolade på svak varme. Ha i melis, vaniljesukker og kaffe. Egget røres sammen og haes i til slutt. Fyllet kan til og begynne med, bli kornete, men dette blir bra med litt kraftig røring.
 
 
PS! Jeg halverer alltid oppskriften og bruker enten en rund form 24 cm/dm eller en langform 40X30.

Dersom du ikke halverer, må du bruke langforma som tilhører ovnen!

 
 
Formen må være godt smurt!
 
 
Lykke til!
 
 
 
 
 
 
 
 
Anne
 
 


8 kommentarer:

 1. Nam, denne så god ut :) tror jeg må lage meg en perm med alle de herlige oppskriftene du legger ut her :) Jeg elsker å bake, men dessverre blir d ikke prioritert ofte nok... Her er det delvis regn og overskyet, med et glimt av sol innimellom, tenkte at det blir inne i dag i dag, fikk malt en god del i dag, så snart er hele garasjen ferdig malt med 1.strøket. Trenger en inne dag nå, få opp litt hyller på hobbyrommet så jeg får alle tingene på plass :) Ønsker deg en super duper dag videre :) Klem Rita

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Rita! Det høres virkelig ut som at dere er i rute med huset. Så bra da :) Lykke til med innredninga av hobbyrommet og så håper jeg at du får tid til å bake sjokoladekake. Min erfaring på området, er at menn er veeelig mye mere arbeidsvillig med en liten søtsak som belønning, hehe! ;) Kos deg i dag du og!

   Klem, Anne <3

   Slett
 2. Nam,elsker sjokolade kake:)) blir den ekstra saftigere med kefir i?
  Heldigen,skulle ønske vi var nærmere ikea altså;)!!
  Ha en fin torsdagskveld til deg:o)
  Klemklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, den blir veldig saftig og holder seg leeenge pga kefiren! Må bare prøves og den er så lett å lage.

   Klem, Anne <3

   Slett
 3. Liker at den blir saftigere, men synes det er for mye sukker i disse sjokoladekakene. Kan man halvere sukkeret eller bruke eplesaus, for eksempel? Ser etter noe lettere alternativer..
  På forhånd takk!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for at du deler oppskriften ;)

  SvarSlett
 5. kaken var kjempeenkle å lage og smakte heilt fantastisk, men glasuren vart total misslykka. Tør ikkje lage den glasuren fleire ganger, får nøye meg med ein god gamal trofast oppskrift som eg er vant med ;)

  SvarSlett