fredag 4. oktober 2013

Sønnen min, kokken

Ja, da var det plutselig fredag igjen og i kveld skal vi ha selskap. Dvs. at sønnen min Erik som driver og utdanner seg til kokk, har bedt hjem mormor og morfar på hjemmelaget biff stroganoff med dertil drikke som er nøye plukket ut til mat og dessert. Han er utrolig flink og snill. Det er ikke mange ungdommer som tenker på besteforeldrene sine og vil gjøre noe ekstra for dem. Jeg er både stolt og imponert over hans verdier og holdninger og ville derfor gjerne skrive litt om han her på bloggen da.

Når man skal lage mat helt fra bunnen av, så er det en lang og krevende prosess, så han startet med å koke kraft på en svineknoke på onsdag. Dette for å tilsette salt i retten, som for øvrig består av en tomatbasert saus med rømme og fløte, samt oksekjøtt og det er til og med Cognac i. Oksekjøttet gir ikke samme aroma som svin, når det gjelder sausen, så derfor denne kraften som han sper med da. Ja, jeg må innrømme at jeg ikke visste dette selv, men man skal stole på kokken har jeg skjønt ;)

Mor har fått i oppgave å dekke bordet og lage i stand dessert. Jeg har bakt en aldeles nydelig sjokoladekake, men kokken syntes at vi burde ha krumkaker og multekrem i tillegg til is. Ja, skal det være, så skal det være, ingen tvil om det! ;) Ja, inne på dette kjøkkenet kan mor og sønn trives - og her lager vi mat og prater i vei, rett som det er.


Da skal jeg hive meg rundt og få litt fasong på huset, selv om det er veeeldig ryddig og fint for tiden da, blir uansett ALDRI helt fornøyd jeg. Jeg legger ut noen bilder av hytta som sønnen min har satt opp i bakhagen i sin tid. Far vil rive den, men der er mor steil. Hytta skal stå i hagen så lenge jeg bor her, basta bom!!! Den er kanskje ikke et smykke for de nærmeste naboene her, men vet dere hva??? DET BRYR JEG MEG IKKE OM!!!

Nei, for meg er denne hytta finere enn flotte trær og planter, dyre utemøbler og "you name it". Jeg synes den er helt unik og ser på den hver dag. Bare se her på utsikten fra våre soverom. Må innrømme at den minner litt om det huset som Mummitrollet bygget da han ville flytte for seg selv for å unngå alt styret på Lille My. Kan tenkes at Erik hadde samme tanke, hehehe! Mange damer i huset her vet dere...hihihi ;)


 

 
 
God fredag <3
 
 Anne
 


6 kommentarer:

 1. Høres helt supert ut å ha en sønn som kokkelerer!! Får helt vann i munn her jeg sitter å leser) Ønsker deg en flott helg, klem Camilla

  SvarSlett
 2. Så snill og god en sønn du har som tenker på alt og alle:) Tenker det skal bli et fantastisk måltid!!
  Så sjarmerende lekehytte da! Husker jeg og noen venninner også bygda et par hytter i skogen og tenk hvilket arbeid som er lagt ned! Enig med at den må stå:)
  God helg til deg også!!
  God klem fra Reidunn

  SvarSlett
 3. Skjønner godt at du er stolt av sønnen din! Tenk å invitere til besteforeldre-aften...
  Biff Stroganoff har vært en tradisjonsrett hjemme hos meg, laget på en spesiell måte. Høres litt ut som den du beskriver. Men jeg har aldri tenkt på det med
  svin - godt vi har unger vi kan lære noe av!
  God fredag.
  Klem Vigdis

  SvarSlett
 4. Hørtes ut som svigermors drøm:))
  Så herlig å kunne sette litt pris på familien,kos dere;o)
  Klem Siv Mette

  SvarSlett
 5. Å hallo for en lykke å ha en kokk i familien, dette høres jo herlig ut:)) Nydelig kjøkken har du og:))
  Hytta, den har jammen sin sjarm den og;) Så lenge den står godt, så la den stå;))
  Ha en nydelig middag<3
  Klem

  SvarSlett
 6. Tusen takk alle flotte damer. Skal love dere at bordet er dekket i høsttema og kokken er i full sving! Her er de både liv og stemning! :) Mormor og morfar kan bre glede seg altså! <3

  Klem, Anne <3

  SvarSlett