tirsdag 3. september 2013

Taco ala Hellstrøm

I dag dro sønnen min til skolen, særdeles bekymret og uten særlig tro på at dagens middag skal bli noe særlig tess. Han går som sagt på sitt 3. år som kokkeelev og mener at mor spiller rulett med grytene i dag. Han har ingen tro på at dette vil smake, men det har jeg selv da, så det kommer nok til å bli en suksess. Jeg har fått streng beskjed om å studere oppskriften nøye, for jeg har tross alt ikke så store kunnskaper som Mr. Hellstrøm, så derfor har jeg kopiert oppskriften og deler den herved med dere. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, men tviler sterkt på at min kjære sønn kokken, vil si at det er godt. Hahaha, han er så kresen, men jeg har lært meg, at kokker bare er sånn! Da håper jeg at dere vil få glede av denne oppskriften. Jeg skal snart ta fatt på dagens plikter og gjøremål og forberede meg mentalt på TACOGRYTEN...i hvert fall fikk jeg råd fra kokken selv om å gjøre det ;)


INGREDIENSER
 

1 kg karbonadedeig, fra høyrygg
1 chorizo pølse
500 g hele tomater uten skinn (1 boks)
1 rød paprika
1 gulrot
1 l vann
3 løk
5 hvitløkfedd
50 g tomatpure
1 rød chilipepper på glass i olje
1 ts kajennepepper
1 ts kummin+
3 laurbærblad
2 stjerneanis
Salt
Olje til steking
1 ss Knust tørket chili
1 ts merian
1 ts kummin
 
Noen sjokoladbiter av mørk/bitter sjokolade kan med fordel tilsettes!
 
 
 
FRAMGANGSMÅTE
 
 1. Løk og hvitløk kuttes opp og freses i olje sammen med stjerneanis og laurbærblad til løken er bløt.
 2. Stek kjøttet i olje på sterk varme i en stekepanne, litt kjøtt av gangen, slik at det ikke kokes men brunes. Ha det over i en jerngryte, eventuelt så steker du direkte i jerngryta.
 3. Bland løk blandingen med kjøttet. Hakket gulrot og hakket paprika freses i en panne med olje sammen med chorizo i biter og bland med kjøttet i gryta. Tilsett cirka 1 liter vann og la det koke.
 4. Nå skal vi bruke en trykkoker. Legg tomater, tomatpure, chili i olje+ litt av oljen. Dette erstatter salsasausen. Sett trykkoker på varmen, ta den av når den piper. Slipp ut dampen. Mos det som er trykkokt med en stavmikser. Voila!
 5. Knus tørket chili, prøv deg frem, bland gjerne forskjellige chili. Bland i mikser eller i en morter. Ha chiliblandingen, litt kummin og litt merian opp i gryta med kjøtt.
 6. Tilsett tomatsausen i gryta. La det koke videre, sett på lokk. Jo lenger det koker jo bedre smak blir det.  Smak til med salt.
 
<3

Håper det vil smake, vel bekomme!
 
 
 
 
 
 
 
 
Anne

  8 kommentarer:

  1. Svar
   1. Hahaha, velkommen skal du være! Du skal få porsjonen som sønnen min sikkert ikke vil ha, hehehe! ;))

    Klem, Anne <3

    Slett
  2. Nam! Dette hørtes jammen meg godt :):) Klem Rita

   SvarSlett
  3. Jum, det så virkelig godt ut..og her i huset som vi er sååå glad i taco! ;-)))
   Kos dere..smaker nok nydelig!
   Klemmer Elisabeth

   SvarSlett
  4. Hei Elisabeth og Rita! Tusen takk fro hyggelige kommentarer! Tacoen smakte veldig godt, men jeg må innrømme at jeg måtte justere en del på oppskrifta for å få det etter min smak da. Verdt å prøve men det tok sin tid, så det gjelder å ikke ha det travelt når man skal tilberede dette! Ha en god kveld begge to.

   Klem, Anne <3

   SvarSlett
  5. Hei, hva justerte du? Har du en ny oppskrift å dele med oss?

   SvarSlett
   Svar
   1. Hei :) Jeg justerte den med å bruke litt sukker og mindre Chili. Det er jo smak og behag selvfølgelig. Jepp, nye oppskrift kommer ASAP!
    Anne

    Slett
  6. Supert! Vi har testet Hellstrøms oppskrifter og det ble godt, men tok sin tid. Vi fikk ikke tak i maismel (selges det i Norge? Maizenna er jevning) og lagde av hvetemel, de ble sånn passe kjedelige.
   Vennlig hilsen Nina Didriksen

   SvarSlett