INGREDIENSER
1 kg karbonadedeig, fra høyrygg
1 chorizo pølse
500 g hele tomater uten skinn (1 boks)
1 rød paprika
1 gulrot
1 l vann
3 løk
5 hvitløkfedd 50 g tomatpure
1 rød chilipepper på glass i olje
1 ts kajennepepper
1 ts kummin+
3 laurbærblad
2 stjerneanis
Salt
Olje til steking
1 ss Knust tørket chili
1 ts merian
1 ts kummin
1 chorizo pølse
500 g hele tomater uten skinn (1 boks)
1 rød paprika
1 gulrot
1 l vann
3 løk
5 hvitløkfedd 50 g tomatpure
1 rød chilipepper på glass i olje
1 ts kajennepepper
1 ts kummin+
3 laurbærblad
2 stjerneanis
Salt
Olje til steking
1 ss Knust tørket chili
1 ts merian
1 ts kummin
Noen sjokoladbiter av mørk/bitter sjokolade kan med fordel tilsettes!
FRAMGANGSMÅTE
- Løk og hvitløk kuttes opp og freses i olje sammen med stjerneanis og laurbærblad til løken er bløt.
- Stek kjøttet i olje på sterk varme i en stekepanne, litt kjøtt av gangen, slik at det ikke kokes men brunes. Ha det over i en jerngryte, eventuelt så steker du direkte i jerngryta.
- Bland løk blandingen med kjøttet. Hakket gulrot og hakket paprika freses i en panne med olje sammen med chorizo i biter og bland med kjøttet i gryta. Tilsett cirka 1 liter vann og la det koke.
- Nå skal vi bruke en trykkoker. Legg tomater, tomatpure, chili i olje+ litt av oljen. Dette erstatter salsasausen. Sett trykkoker på varmen, ta den av når den piper. Slipp ut dampen. Mos det som er trykkokt med en stavmikser. Voila!
- Knus tørket chili, prøv deg frem, bland gjerne forskjellige chili. Bland i mikser eller i en morter. Ha chiliblandingen, litt kummin og litt merian opp i gryta med kjøtt.
- Tilsett tomatsausen i gryta. La det koke videre, sett på lokk. Jo lenger det koker jo bedre smak blir det. Smak til med salt.
Jeg kommer på middag:)
SvarSlettHahaha, velkommen skal du være! Du skal få porsjonen som sønnen min sikkert ikke vil ha, hehehe! ;))
SlettKlem, Anne <3
Nam! Dette hørtes jammen meg godt :):) Klem Rita
SvarSlettJum, det så virkelig godt ut..og her i huset som vi er sååå glad i taco! ;-)))
SvarSlettKos dere..smaker nok nydelig!
Klemmer Elisabeth
Hei Elisabeth og Rita! Tusen takk fro hyggelige kommentarer! Tacoen smakte veldig godt, men jeg må innrømme at jeg måtte justere en del på oppskrifta for å få det etter min smak da. Verdt å prøve men det tok sin tid, så det gjelder å ikke ha det travelt når man skal tilberede dette! Ha en god kveld begge to.
SvarSlettKlem, Anne <3
Hei, hva justerte du? Har du en ny oppskrift å dele med oss?
SvarSlettHei :) Jeg justerte den med å bruke litt sukker og mindre Chili. Det er jo smak og behag selvfølgelig. Jepp, nye oppskrift kommer ASAP!
SlettAnne
Supert! Vi har testet Hellstrøms oppskrifter og det ble godt, men tok sin tid. Vi fikk ikke tak i maismel (selges det i Norge? Maizenna er jevning) og lagde av hvetemel, de ble sånn passe kjedelige.
SvarSlettVennlig hilsen Nina Didriksen